REFERENTIES

Robert is in staat om een bouwproject overzichtelijk te maken. Hij komt met meerdere creatieve ideeën om tot bouwtechnisch haalbare oplossingen te komen. Daarbij laat hij voldoende ruimte en inbreng aan de klant zonder dat je je als klant stuurloos gaat voelen. Een architect die je er elk project graag bij wilt hebben!

Erwin Smidt

 

Robert is een zeer enthousiaste architect die bij ons een prachtig kantoor heeft gerealiseerd. Mooie oplossingen, goede tekeningen. Prettig is de samenwerking waarbij hij het concept bewaakt, maar waar ook genoeg ruimte is voor praktische zaken die je als gebruiker tegenkomt. Het proces is leuk, resultaat is uitstekend.

Ferdinand & Meta

 

Vernuftig, zorgvuldig en inventief, zo zijn veel van onze projecten door Robert uitgewerkt. Daarbij heeft toonde hij veel oog voor maakbaarheid en detail. 
Een mooi voorbeeld van zijn werkwijze is zichtbaar in de villa’s in Bilthoven waarvan Robert het architectonische concept zorgvuldig uitwerkte.

Robert Jockin – Cita architecten

 

In 2008 hebben wij een monumentale boerderij uit 1900 gekocht, eentje om
eens flink op te knappen. Na er een jaar in te hebben gewoond om “een
gevoel” bij de boerderij te krijgen, hebben wij de hulp van Robert
ingeschakeld om onze ideeën te verfijnen en in tekening te brengen.

Wij wisten al wel wat voor ruimtes we wilden gaan maken maar hadden geen
idee hoe dit tot een mooi geheel te smeden. Na verschillende gesprekken over
wensen en mogelijkheden heeft Robert goed en inventief advies gegeven en meegedacht. Eerst zijn er een aantal schetsen gemaakt met de verschillende
mogelijkheden. Uit deze schetsen hebben wij de, naar ons idee, beste punten
naar voren gehaald waarna een definitieve tekening het verhaal compleet
maakte.

De eerste twee fases van onze verbouwing/restauratie zijn voorbij en het is
voor ons heerlijk te merken dat de nieuwe ruimtes aan al onze verwachtingen
voldoen, de oppervlaktes, indeling en routing zijn perfect.

Wij gaan dan ook met vertrouwen de volgende fase van de
verbouwing/restauratie in.

Walter & Heidi de Bruijn

 

Een oude woonark verbouwen, volgens Robert een scheepslading vol met mogelijkheden.
In 2006 werd duidelijk dat onze dochter Sara een broertje of zusje kreeg. Wij woonden op dat moment reeds jaren op onze woonark  en wisten al dat hierdoor onze woonruimte eigenlijk te klein zou worden, uitbreiden leek aanvankelijk niet mogelijk.
Dit alles werd gedeeld met Robert van Putten tijdens een vrijblijvend gesprek. Robert vroeg die avond het een en ander over onze wensen en de basisafmetingen van de ark. Dezelfde week nog stond Robert weer voor de deur en sprak nogmaals uitgebreid met ons en nam alle maten op. Enige tijd later kwam hij met grove schetsen, gaf aan wat gezien het drijfvermogen/stabiliteit mogelijk was en vroeg ons nogmaals het hemd van ons lijf over de geschetste mogelijkheden.
Een vernuftige oplossing werd door Robert gevonden.  Door de slaapkamer van Sara in de oude betonnen bak te laten zakken en het dakoppervlak van haar slaapkamer 1 meter te laten stijgen werd ongeveer 16 vierkante meter extra vloeroppervlak gecreëerd!!  Deze slaapkamers waren ruim en voorzien van diverse smaakvolle details!
Na overleg tussen Robert en de aannemer begeleidde hij ons tijdens de bouw. Met name de onaangekondigde werkbezoeken gaven aan dat Robert in staat was al diverse stappen vooruit te denken.  Zelf verleende ik hand en spandiensten tijdens de bouw waardoor ik het soms lastig vond kritisch te zijn tegen de aannemer. Robert echter was in staat om ongedwongen maar kraakhelder aan te geven op welke wijze er gebouwd diende te worden. Hierdoor werd het resultaat verbluffend mooi terwijl ook de relatie met de aannemer goed bleef.
Na twee maanden bouwen betrokken wij, inmiddels met onze zoon Teun,  de verbouwde ark. Deze was nu voorzien van drie slaapkamers, terwijl aan de buitenzijde slechts sprake was van een subtiel luchtige verhoging van een klein deel van het dak.
Meerdere  woonbootbewoners zien na een bezoek ook mogelijkheden voor toepassing in hun eigen ark.

Frans van Gisbergen & Fenneke Veuger